Otevřený dopis premiérovi vlády ČR - 7.6.2017

12.06.2017 07:11

Premiér vlády ČR

Mgr. Bohuslav Sobotka

P r a h a                                                                                                                                    Olomouc 7.6.2017

Vážený pane premiére,

jsme si vědomi toho, že v poslední době máte hodně práce s reorganizací vlády, ale ten, jenž měl již dávno z vlády odejít, stále zůstává. Již jednou jsme Vás upozorňovali na nepřípustné aktivity ministra kultury Daniela Hermana. Tento bezcharakterní člověk místo toho, aby se staral o dobrou práci svého rezortu a o blaho pro lid České republiky, vyvíjí pobuřující aktivity ve vztahu k „Sudetoněmeckému landsmanschaftu“, v čemž mu napomáhá jeho stranický kolega vicepremiér Bělobrádek. Nenávistné vystoupení Daniela Hermana na půdě parlamentu, v němž hrubě urazil nejen Vojtěcha Filipa, ale i značnou část českého národa, jasně svědčí o tom, že ministr Herman nejenže nezná dějiny Československa, ale neví nic ani o principech demokracie!

Jsme členové spolků Vlasteneckého sdružení antifašistů a Klubu českého pohraničí v Olomouci. Většina z nás si pamatuje hrůzy války, mnozí z nás přišli o příbuzné v nacistických věznicích a koncentračních táborech fašistického hitlerovského Německa, někteří museli jako děti utíkat s rodiči z českého pohraničí, odkud je vyháněli předchůdci těch, k nimž má Daniel Herman a dokonce i  Pavel Bělobrádek tak vřelý vztah. Hluboce nás to uráží! Upozorňujeme Vás, že aktivity Daniela Hermana i Pavla Bělobrádka se rovnají vlastně vlastizradě! Již jednou jsme Vás, pane premiére, na tento fakt upozorňovali, dokonce jsme žádali o odvolání pana Hermana. Nejenže nebyl pokárán, naopak, dostalo se mu od Vás pochvaly. Proto ještě jednou důrazně žádáme-odvolejte z funkce ministra Daniela Hermana, tento člověk jednoznačně nehájí zájmy českých občanů!

Za členy:

Jaroslava Hemerková                                                                                 Ing. Karel Šimek

předsedkyně OV VSA Olomouc                                                                předseda OO KČP Olomouc

U Kovárny 1                                                                                                 Velkomoravská 63

779 00 Olomouc                                                                                         779 00 Olomouc